Unser Dorf soll schöner werden

Unser Dorf soll schöner werden
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
Wunderbaum Fest
Uitvoerenden:
Wunderbaum / Münchner Kammerspiele / Johan Simons
Taal:
Nederland / Duits (met Nederlandse boventiteling op 22 en 23 september)

We trappen het Wunderbaum Fest af met Unser Dorf soll schöner werden. Het Nederlandse theatercollectief Wunderbaum en de Münchner Kammerspiele, waar Johan Simons nog tot zomer 2015 als intendant aan het roer staat, nodigden twaalf denkers uit voor een uitgebreide maaltijd. Aan tafel ging de discussie over milieu, innovatie, evolutie en revolutie. "Als ik zie dat de transitie te traag gaat, dan moet ik mensen manen to snelheid." (Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde).

In Unser Dorf soll schöner werden buigen Duitse en Nederlandse revolutionairen zich tijdens een diner over de grote transitievraagstukken van deze tijd. Kunnen we onze vastgeroeste systemen hervormen? Hoe managen we ons leven, onze bedrijven, onze wereld? Of valt er niets meer te managen? Langs spraakverwarring en hoop koersen de gesprekken richting verlossend digestief.

MEER INFORMATIE

Wunderbaum Fest:

Unser Dorf soll schöner werden is onderdeel van het Wunderbaum Fest. Omdat de eerste zo goed bevallen is, organiseren we een tweede special met theatercollectief Wunderbaum. We halen een aantal voorstellingen naar Amsterdam die allemaal gaan over de toestand van onze wereld: milieu, globalisering en de inrichting van de samenleving. Wunderbaum laat ons niet alleen nadenken, maar presenteert ook daadwerkelijk alternatieven.

Randprogramma:

Voorafgaand aan Unser Dorf soll schöner werden is er beide dagen een voorbeschouwing in de Pleinfoyer. De voorbeschouwing begint om 20.00u en duurt ca. 15 minuten.
Op dinsdag 22 september is er een nagesprek met de makers van Wunderbaum in de Pleinfoyer en proosten we op de aftrap van deze special.
Op woensdag 23 september gaat dramaturg Tobias Kokkelmans in gesprek met Urgenda, de organisatie voor duurzaamheid en innovatie in Nederland. U bent van harte welkom dit gesprek bij te wonen op het podium van de Grote Zaal om 19.30u op vertoon van uw toegangsbewijs voor de voorstelling. Het gesprek duurt ca. 45 minuten waardoor u direct daarna de voorstelling kunt gaan zien.

Kies voor massa (stapelkorting):

Wilt u meer weten over de toestand van onze wereld en hoe Wunderbaum aankijkt tegen een ander maatschappelijk thema? Bezoek meer voorstellingen tijdens het Wunderbaum Fest. Op elke 2e en volgende voorstelling binnen het Wunderbaum Fest (We doen het wel zelf of Helpdesk) krijgt u € 5 korting. U kunt hiervan gebruiken maken door hiervoor te kiezen bij het online bestellen via onze website of door even langs te komen bij onze fysieke kassa.

Let op: indien u gebruik maakt van deze stapelkorting verzoeken wij u de verschillende toegangskaarten voor de special mee te nemen tijdens uw bezoek om te kunnen tonen bij de kaartcontrole.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland.

deze

“ Geen droog betoog over klimaatproblemen, maar een levendige en muzikale vertoning vol satire en theatrale huilbuien. ” de Volkskrant
“ Eco-transitievoorstelling geëngageerd en satirisch tegelijk. ” Theaterkrant