We doen het wel zelf

We doen het wel zelf
Genre:
Toneel / Muziektheater
Serie en/of festival:
Wunderbaum Fest
Uitvoerenden:
Wunderbaum

We doen het wel zelf is de tweede voorstelling binnen het Wunderbaum Fest. In We doen het wel zelf ontplooit Wunderbaum met een aantal Amsterdammers de mogelijkheden van het burgerinitiatief. Een muzikaal spektakel over de glorende participatiesamenleving.

"Na een krantenartikel met de kop 'Wie wil zich nu laten douchen door de buurman?' bleef de buurman mij nog maanden achtervolgen. Vele buurmannen vroegen mij waarom ik dan niet door hen gewassen wilde worden." (Evelien Tonkens, hoogleraar actief burgerschap).

MEER INFORMATIE

In We doen het wel zelf gaat Wunderbaum samen met lokale figuranten op zoek mogelijke vormen van burgerinitiatief. Een spektakel over de glorende participatiesamenleving en de grondbeginselen van het liberalisme. Hoe groot willen wij onze overheid? Voelen we ons in de steek gelaten of zijn we eindelijk bevrijd? En is de braafste 'bottom up' leerling uiteindelijk niet de ware liberaal? Een avond met autarkische punkinvloeden en een band samengesteld uit zelfredzame burgers.

Doe mee! 

De voorstelling wordt gespeeld door Wunderbaum en drummer/componist Jens Bouttery in samenwerking met burgers 'die het wel zelf doen', afkomstig uit de plaats waar de voorstelling speelt. Wunderbaum roept u op om mee te spelen in We doen het wel zelf. Lees hier de volledige oproep en hoe u kunt reageren.

Wunderbaum Fest:

We doen het wel zelf is onderdeel van het Wunderbaum Fest. Omdat de eerste zo goed bevallen is, organiseren we een tweede special met theatercollectief Wunderbaum. We halen een aantal voorstellingen naar Amsterdam die allemaal gaan over de toestand van onze wereld: milieu, globalisering en de inrichting van de samenleving. Wunderbaum laat ons niet alleen nadenken, maar presenteert ook daadwerkelijk alternatieven.

Randprogramma:

Voorafgaand aan We doen het wel zelf is er een voorbeschouwing op het Marnixbordes. De voorbeschouwing begint om 20.00u en duurt ca. 15 minuten.
Op donderdag 24 september organiseert Wunderbaum i.s.m. het instituut voor Publieke Waarden de workshop: Reclaim the Public. De workshop begint om 19.00u en is gratis toegankelijk, u dient zich echter vooraf aan te melden.
Na afloop van We doen het wel zelf verplaatst het muzikale spektakel uit de voorstelling zich naar ons Café Cox waar we graag samen met u de avond afsluiten met feest en muziek van Toeters en Bellen (de muzikanten uit de voorstelling), Total Loss (band van Theater Totaal), Geroezemoes (popduo van Jens Bouttery), en DJ Yannick.

Kies voor massa (stapelkorting):

Wilt u meer weten over de toestand van onze wereld en hoe Wunderbaum aankijkt tegen andere maatschappelijke thema's? Bezoek meer voorstellingen tijdens het Wunderbaum Fest! Op elke 2e en volgende voorstelling binnen het Wunderbaum Fest (Unser dorf soll schöner werden en Helpdesk) krijgt u €5 korting. U kunt hiervan gebruiken maken door hiervoor te kiezen bij het online bestellen via onze website of door even langs te komen bij onze fysieke kassa.

Let op: indien u gebruik maakt van deze stapelkorting verzoeken wij u de verschillende toegangskaarten voor de special mee te nemen tijdens uw bezoek om te kunnen tonen bij de kaartcontrole.

“ Met volle overtuiging spelen ze zich door verschillende muzikale scènes heen waarin ze het publiek de participatiemaatschappij laten bevragen. ” 8Weekly
“ Een spetterende revue over “de participatiesamenleving”. ” Cobra.be
“ Voor zoveel meesterlijke ironie over de Nederlandse participatiemaatschappij gaat een volle tribune helemaal uit haar dak. ” de Standaard
“ Swingend, licht chaotisch en goed hilarisch op z'n tijd is dit niet pamflettistische stuk over de doe-het-zelfburger. ” de Volkskrant