Geen Liefde Zonder Vrijheid / Uw Koninkrijk Kwame

Geen Liefde Zonder Vrijheid / Uw Koninkrijk Kwame
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
Volksoperahuis / Izaline Calister

Geen Liefde Zonder Vrijheid wordt gespeeld in aanloop naar de slotavond van de viering van 200 jaar Koninkrijk op 26 september. Een muzikaal liefdesverhaal gebaseerd op de Curaçaose slavenlegende van Buchi Fil, met Izaline Calister, Kees Scholten en Jörgen Raymann. 

MEER INFORMATIE

Geen Liefde Zonder Vrijheid
Geen Liefde Zonder Vrijheid
vertelt een verhaal over onmogelijke liefde, de universele drang naar vrijheid en het zoeken van je eigen weg. De voorstelling is gebaseerd op De Ballade van Buchi Fil, een beroemd gedicht van de Curaçaose schrijver Pierre Lauffer (1920-1981) dat een belangrijke plek inneemt in de Antilliaanse cultuur.

Mosa Nena is het mooiste slavenmeisje van een Nederlandse plantage op Curaçao. Sinds jaar en dag is ze de lieveling en minnares van de plantagebaas. Totdat ze de nieuwe slaaf Buchi Fil ontmoet: een grote indrukwekkende man die ondanks zweepslagen weigert om te buigen voor zijn eigenaar. Als de hartstocht tussen hen opbloeit, heeft dit voor iedereen dramatische consequenties.

Samen met zangeres Izaline Calister en acteur Kees Scholten vertelt Jörgen Raymann dit meeslepende en romantische verhaal. De Caribische ritmes en melodieën van Calister, twee percussionisten en een gitarist komen op het podium samen met de muziek van het Quinetique Strijkkwartet. 

Uw Koninkrijk Kwame
Na de pauze zien we Laagland (Kees Scholten), Tante Es (Jörgen Raymann) en CC (Izaline Calister) terug in Uw Koninkrijk Kwame, een muzikale revue met een satirisch randje.


Inleiding met Izaline Calister en Guus Pengel om 14.15 uur

Wil je de mensen achter Geen Liefde Zonder Vrijheid & Uw Koninkrijk Kwame alvast aan het woord horen? Kom dan voor de voorstelling op zondagmiddag 20 september eerst naar de inleiding! Izaline Calister, programmeur Jörgen Tjon A Fong en tekstschrijver Guus Pengel introduceren de voorstelling om 14:15 uur in de Pleinfoyer van de Stadsschouwburg.


Seizoenspresentatie Urban Myth

Bent u nieuwsgierig naar wat Urban Myth het komende seizoen gaat maken? Na afloop van Geen Liefde Zonder Vrijheid vertelt Urban Myth alles over de voorstellingen die het komende jaar te zien zijn.
U bent van harte welkom om een drankje te komen drinken in de Pleinfoyer.

“ Calister schittert in slavenballade ” Theaterkrant.nl
“ “Geen Liefde Zonder Vrijheid is een theatraal pareltje dat schitterde in Thalia afgelopen weekend.” “Jörgen Raymann speelt op een indrukwekkende manier de rol van de verhalenverteller.” “De muzikale begeleiding maakt het stuk helemaal af. ” De Ware Tijd (Suriname)