We doen het wel zelf

We doen het wel zelf
Genre:
Toneel / Muziektheater
Serie en/of festival:
IETM: 21 for the road / IETM: 21 for the road (ENG)
Uitvoerenden:
Wunderbaum
Taal:
Nederlands (met Engelse boventiteling op 15 april)

Met de voorstellingenreeks The New Forest maakt Wunderbaum theater dat gaat over de toestand van onze wereld: milieu, globalisering en de inrichting van de samenleving. In We doen het wel zelf gaat Wunderbaum samen met lokale figuranten op zoek naar mogelijke vormen van burgerinitiatief.

 

MEER INFORMATIE

We doen het wel zelf is een spektakel over de glorende participatiesamenleving en de grondbeginselen van het liberalisme. Hoe groot willen wij onze overheid? Voelen we ons in de steek gelaten of zijn we eindelijk bevrijd? En is de braafste 'bottom up' leerling uiteindelijk niet de ware liberaal? De voorstelling wordt gespeeld door Wunderbaum en drummer/componist Jens Bouttery in samenwerking met burgers 'die het wel zelf doen', afkomstig uit de plaats waar de voorstelling speelt.

IETM: 21 for the road

Van 14 t/m 17 april 2016 vindt in Amsterdam een IETM Spring Plenary Meeting plaats, een grootschalige bijeenkomst van Europese theaterprofessionals. Er worden activiteiten en voorstellingen georganiseerd in meerdere theaters, de Stadsschouwburg is de centrale locatie.

Tijdens de meeting zijn in de Stadsschouwburg vier voorstellingen te zien: The Black Piece van Ann Van den Broek, Horror van Jakop Ahlbom (uitverkocht), We doen het wel zelf van Wunderbaum en Naked Lunch van Club Guy & Roni. Deze voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor bezoekers van de IETM Meeting.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens IETM: bezoek de website 21 for the road.

Randprogramma:

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een voorbeschouwing bezoeken. De voorbeschouwing vindt plaats op het Marnixbordes, begint steeds een half uur voor de voorstelling en duurt ca. 15 minuten.

Na afloop van de voorstelling organiseren we de grote Wunderbaum WE DOEN HET WEL ZELF/IETM-afterparty met live brass-fanfare 'Toeters en Bellen' en dansen op HipHop en R&B met Hip Cox Hop. U bent van harte welkom in ons Café Cox. Dansschoenen zijn noodzakelijk!

Gaat u liever niet alleen? Deze voorstelling wordt op 15 april ook bezocht door Singles United.

Let op: tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoopeffecten.

“ Swingend, licht chaotisch en goed hilarisch op z'n tijd is dit niet pamflettistische stuk over de doe-het-zelfburger. ” de Volkskrant