Ella! XL

Ella! XL
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
Urban Myth / Jörgen Tjon A Fong

Met veel succes speelde tweevoudig Edison winnares Denise Jannah de legendarische jazz-zangeres Ella Fitzgerald in de Nederlandse theaters. Nu komt Ella naar Stadsschouwburg Amsterdam met een XL-versie.

MEER INFORMATIE

Weinigen weten dat achter de glansrijke carrière van Ella Fitzgerald een grimmige jeugd, deels doorgebracht in een tehuis, schuilging. Ella’s moeder stierf toen ze vijftien jaar oud was en daarna raakte haar leven in een vrije val. Tot zij op een avond de legendarische ‘Amateur Night’ in het Apollo Theatre in New York won. Vanaf dat moment veranderde haar leven spectaculair en groeide ze uit tot de ‘Queen of Jazz’.
De 'Dutch Lady of Jazz' Denise Jannah speelde naast haar internationale zangcarrière in diverse musicals waaronder A Night at the Cotton Club, Ain’t Misbehavin en Joe, de Musical.

Jannah: "Het betekent veel voor mij dat ik Ella gestalte mag geven. Ik doe dat zo respectvol mogelijk. Het was een mooi moment toen regisseur Jörgen Tjon A Fong echt Ella zag: ‘Je speelde niet, maar wèrd echt Ella’ zei hij tegen me."

Tijdens deze speciale XL-versie staat Jannah samen met een bigband op het podium. Ter ere van het 100e geboortejaar van Ella Fitzgerald brengt het Nederlands Jazz Archief de CD Ella Fitzgerald: 's Wonderful uit. Het Nederlands Jazz Archief reikt deze CD na afloop van de voorstelling uit aan Denise Jannah en zal ook te koop zijn in de foyer.

Randprogramma:

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een voorbeschouwing bezoeken. De voorbeschouwing vindt plaats op het Marnixbordes, begint om 20.00 uur en duurt ca. 15 min.

Belangrijk bericht! Door persoonlijke omstandigheden van één van de spelers kan Ella! XL niet plaatsvinden op vrijdag 14 april. De voorstelling is verplaatst naar dinsdag 11 april. Mensen die al kaarten hebben worden door ons benaderd.