Manifeest

Manifeest
Genre:
Diversen
Uitvoerenden:
PAX / Treat Amsterdam

Met Manifeest wordt de Vredesweek feestelijk afgesloten in de Stadsschouwburg. Een festival voor de vrede, boordevol ideeën, meningen, humor, inspiratie en plezier, met muziek, kunst en entertainment.

MEER INFORMATIE

Vredesorganisatie PAX organiseert samen met Ink & Drink, 22tracks, Moove, PechaKucha en vele anderen een gevarieerd programma voor de vrede. Manifeest begint buiten op het Leidseplein in bed en eindigt in de Stadsschouwburg, waar tot diep in de nacht gedanst kan wordt. Manifeest is een mix van kunst, literatuur en theater, en feest met Amsterdams finest DJ’s.

De namen: Lucas de Man, Vincent Bijlo, Tommy Wieringa, Stella Bergsma, Frank Meester, Kluun, Ellen Deckwitz, HOAX, Mirik Milan, SHMLS, William Djoko, Nick V, Guy Gravier, Sven & Tettero, Lumière, De Maestro’s, Rave for Humanity e.a.

Kaartverkoop via Ticketmaster.

Programma

‘s Werelds grootste bed-in
In navolging van Yoko Ono & John Lennon is er om 17.00u een bed-in. Vele Manifeest-prominenten zoals Lucas de Man, Vincent Bijlo, Stella Bergsma, Frank Meester, HOAX en Manifeester van het eerste uur Mirik Milan liggen al klaar en nodigen het publiek uit met hen tussen de lakens te duiken.

Muziek
Manifeest is gastheer voor het finalefeest van de Vredesweek. 22tracks & Moove presenteren SHMLS, William Djoko, Nick V, Guy Gravier, Sven & Tettero en Lumière. De Maestro’s bouwen oude jazz klassiekers om tot pophitjes terwijl Rave for Humanity een bottom-up collectief met dans en DJ’s presenteert. De Peace Karaoke van over-de-top favo-trava HOAX staat klaar om een draai aan overbekende vredesklassiekers te geven. Give peace a change!
http://www.manifeest.nl/lineup/

Kunst en theater
Lucas de Man stelt met zijn theatertour De man door Europa ons voor aan creatieven uit alle mogelijke disciplines die meedenken over een nieuw Europa. Niet alleen heel grappig, maar ook een belangrijk verhaal dat het vertellen meer dan waard is.

Talks
Vrede is een van de weinige dingen die wèl beter wordt wanneer er constant over wordt gepraat. Daarom presenteert Ink&Drink: Stand up Writing in haar meest pure vorm met Stella Bergsma, Kluun, Ellen Deckwitz en Tommy Wieringa. Wie ook praten zijn de creatieven van PechaKucha: kunstenaars, reclamemakers, ondernemers en wereldverbeteraars vertellen over hun werk. Dit doen ze allemaal op dezelfde manier: 20 slides die elk maar 20 seconden in beeld zijn. To the point, scherp en snappy!!

Installaties
Lopend van zaal tot zaal dwaal je tussen toffe installaties: vredesbloemen gemaakt op de beat van je eigen hart of een radio-uitzending voor en door Syrische statushouders waar je kan horen hoe insane de wendingen zijn die sommige levens nemen.

Meer info.