Under Siege (Explore Festival)

Explore Festival
Under Siege (Explore Festival)
Genre:
Dans / Internationaal
Serie en/of festival:
Explore Festival
Uitvoerenden:
Yang Liping Contemporary Dance

De Chinese choreografe, danseres en superster Yang Liping brengt een nieuwe versie van het episch Chinese oorlogsverhaal Farewell My Concubine, over de verwoestende slag tussen twee legers, een verraderlijke valstrik en een onsterfelijke liefde.

MEER INFORMATIE

De voorstelling vertelt het verhaal van de krijgsheren Xiang Yu en Liu Bang. Na een heldhaftige strijd is Yu omsingeld door de legers van zijn vijand. In een laatste ontmoeting met zijn favoriete concubine besluit zij het uiterste liefdesoffer te brengen: ze pleegt zelfmoord. Liping maakt er een overweldigend dansspektakel van in een enscenering vol dans, acrobatiek en livemuziek.

Op het toneel staan sterren van de Peking Opera naast hiphopdansers, hedendaagse dansers en traditionele muzikanten. De schitterende decors zijn van Tim Yip (Crouching Tiger, Hidden Dragon). "Hallucinerend mooie beelden.", schreef The Guardian.

In eigen land staat Yang Liping bekend om haar megaspektakels. Publiekslieveling is het door haarzelf gedanste The Peacock. Als artistiek leider staat zij aan het hoofd van een ongesubsidieerde organisatie van 400 mensen en vier theaters. Met Under Siege ging ze op zoek naar verdieping van haar werk. Ze deed dat samen met schrijfster Karthika Naïr, ontwerper Tim Yip en producent Farooq Chaudry (die we ook kennen van hun werk met Akram Khan). In vergelijking met haar eerdere werk is Under Siege relatief klein en minimalistisch - al blijft het in westerse ogen een overweldigend groots visueel spektakel.

Explore Festival

Deze voorstelling is onderdeel van het Explore Festival, een samenwerking van negen Nederlandse theaters. Het Explore Festival laat zien wat er in theaters elders op de planeet gebeurt. Het festival programmeert voorstellingen van makers met (voor ons) onalledaagse, prikkelende perspectieven. In Amsterdam worden twee voorstellingen uit het Explore Festival in de schouwburg getoond en twee bij Frascati Theater. De voorstellingen La Dictadura de lo Cool en Under Siege staan bij ons op het programma. In dezelfde twee weken zijn de voorstellingen Ottof en Softmachine te zien in Frascati Theater. Lees hier meer over het festival.

Combinatievoordeel

Maak gebruik van de combinatiekaarten en bezoek La Dictaduro de lo Cool of Under Siege in combinatie met Ottof of Softmachine voor €37,50. Bij het bestellen van uw kaarten voor La Dictadura de lo Cool en Under Siege kunt u een combinatiekaart selecteren onder 'kaartsoort'.

Inleiding en nagesprek

De inleiding door Moos van den Broek vindt plaats van 19.15u tot 19.45u en het nagesprek met producent Farooq Chaudry geleid door Moos van den Broek van 21.55u tot 22.25u, beiden in de Nieuwe Foyer.

“ A breathtakingly gorgeous bloodbath ” Financial Times
“ An absolutely stunning production ” Evening Standard
“ the cinematic quality of this work is fascinating ” The Stage
“ Prachtig visueel danstheater vanuit etnische tradities ” Theaterkrant
“ Groots en spectaculair, en klein en persoonlijk vinden elkaar in het Explore Festival dat deze maand in zeven steden is te zien. Het verhaal is bijzaak. Under Siege van Yang Liping is wonderschoon en ijzersterk. ” Volkskrant