Amsterdammer van het Jaar

Amsterdammer van het Jaar
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Stadsschouwburg Amsterdam / Stichting Amsterdammer van het Jaar

Op zondag 14 januari 2018 wordt de Amsterdammer én het Amsterdammertje van het Jaar gekozen uit 2x10 genomineerden, die allemaal hebben laten zien dat ze op hun manier van betekenis zijn voor de stad. Van een jonge mantelzorger tot een fanatieke vrijwilliger, van een bijzondere buurtbewoner tot een actieve collectant.

MEER INFORMATIE

We vieren de stad, Amsterdam. We vieren burgerschap. De saamhorigheid. De belangeloze inzet van vele mensen die de stad mooier, leefbaarder en gaver maken. We verbinden alle Amsterdammers jong en oud.

Stemmen op de Amsterdammer van het Jaar kan hier.

De organisaties van de Amsterdammer van het Jaar en het Amsterdammertje van het Jaar (tussen 8 – 15 jaar) verzamelen de voorgestelde kandidaten. Daaruit wordt een selectie gemaakt van 2x10 genomineerden, waarop gestemd kan worden. De bekendmaking en uitreiking vindt plaats in de Grote zaal. De presentatie van de avond is in handen van Viggo Waas. 

Feest!
Na afloop danst heel Amsterdam op het podium van de grote zaal onder begeleiding van Soulquake. Een 10 koppige feestband met een repertoire vol met de beste Soulklassiekers.