Grand Finale

Grand Finale
Genre:
Dans / Internationaal
Uitvoerenden:
Hofesh Shechter Company

De Israëlische dansmaker, danser en muzikant Hofesh Shechter wordt gezien als een van de spannendste choreografen van dit moment. Zijn werk is overal ter wereld te zien en hij kreeg meerdere belangrijke dansprijzen.

MEER INFORMATIE

Shechter valt op door zijn indrukwekkende dans, maar ook door de krachtige muziek die hij er zelf bij componeert. Nadat hij een tijdlang bij de wereldberoemde Batsheva Dance Company had gedanst en daarnaast een opleiding tot rockmuzikant had gevolgd, richtte hij in 2008 een eigen gezelschap op in Londen. De confronterende manier waarop hij in zijn werk maatschappelijke kwesties benadert, zet wereldwijd nekharen overeind. Hij maakt dans als een 'stadsguerilla', ruig en onorthodox, dynamisch en opwindend. "Beangstigend goed", schreef Theaterkrant (*****) over Clowns (NDT 2016). Zijn voorstellingen hebben de vibe van een rockconcert. Na de voorstellingen Uprising /In your rooms (Julidans 2008), Political Mother, Sun en barbarians (Julidans 2011) laten we nu zijn nieuwe werk Grand Finale zien.

Grand Finale, oftwel: het einde van de wereld. Niet een zachtjes dovende vlam, maar de big bang. Tien geweldige dansers staan op het podium met een dito band in een voorstelling op de grens tussen komedie en apocalyps. 

Lees hier wat er tot nu toe in de pers verscheen over Grand Finale (Engelstalig).