WorldTalks

WorldTalks
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Stadsschouwburg Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam

WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de meest interessante VrijMiBo van Amsterdam.

MEER INFORMATIE

Het thema van vrijdag 18 mei: De verleidelijke stad

Nog eentje dan. De uitspraak die je op volle, zonnige terrasjes en uit de hand lopende feestjes het meeste hoort. Wat een drankje na het werk op het terras met collega’s had moeten worden, eindigt op donderdagavond rond middernacht.
Hoe verleidelijk is het leven in de stad? Alcohol, drugs, gezelligheid en ambitie; alles is mogelijk, en het is moeilijk om nee te zeggen. Hoe zorg je ervoor dat je je niet laat afleiden en verleiden door alles dat kan?

Panel:
Loïs Bisschop (was als twintiger alcoholverslaafd en schreef daarover een boek: Ik ben Loïs en ik drink niet meer)
Tijn Touber – oprichter van de band Loïs Lane, schreef boeken over verlichting en organiseert ‘stadsverlichting’ (meditatiesessies bij mensen thuis)
Dennis vd Berg – Zette voor de HvA een minor op over Drugs

We skypen met Maite Hontelé: een wereldberoemde Nederlandse trompettist in Colombia. Ze woont in Medellin.

Spoken Word: Arjen Mellink

------------------------------------------------------------------------------------

Start je weekend goed met WorldTalks, een maandelijks inhoudelijke borrel op de vrijdagmiddag. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland. Waar gelijkgestemden en nieuwsgierigen samenkomen. Waar het goed toeven is. Waar je geïnspireerd wordt door een kort, scherp programma met dwarse of grootse denkers. Zodat  de werkweek van je afglijdt en je geïnspireerd het weekend in gaat. Opgeladen met nieuwe ideeën, verrast door nieuwe dwarsverbanden, geprikkeld door de creatieve energie. Met een glas in de hand ontstaan zo de nieuwe vergezichten en plannen die de wereld waarin we leven net weer een beetje mooier/beter maken.

De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de aanmeldknop.

Elke maand vragen we een Spoken Word-artiest om te reageren op het thema. Lees hieronder de teksten van voorgaande edities terug.

Vrijdag 15 december 2017, Suiker & Vet: Kay Slice
Vrijdag 16 februari 2018, Koloniale Verhalen: Naomi Veldwijk


WorldTalks is een initiatief van Stadsschouwburg Amsterdam i.s.m. Amsterdam &Co, naar een idee van Menno van der Veen en de Stadsschouwburg Amsterdam. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.


l95974 rabobank logo 90802