We Shall Not Be Moved (Opera Forward Festival)

We Shall Not Be Moved (Opera Forward Festival)
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
De Nationale Opera / Opera Philadelphia
Taal:
Engels (met Nederlands en Engelse boventiteling op 15 en 16 maart, met Nederlandse boventiteling op 17 maart)

Het Opera Forward Festival (OFF) wordt georganiseerd door De Nationale Opera, die daarmee een de toekomst van het genre verkent en een nieuwe generatie operakunstenaars een podium biedt. We Shall Not Be Moved, een mix van klassiek, R&B, spoken word en jazz, gaat over het roerige heden en verleden van de stad Philadelphia.

MEER INFORMATIE

In de Stadsschouwburg presenteert OFF We Shall Not Be Moved, een opera van componist Daniel Bernard Roumain door de Philadelphia Opera. Het libretto werd geschreven door kunstactivist en spokenwordperformer Marc Bamuthi Joseph. We Shall Not Be Moved gaat over het roerige heden en verleden van de stad Philadelphia. Met zijn mix van spoken word, hedendaagse bewegingsvormen, video, klassieke muziek, R&B en jazz kan deze opera met recht interdisciplinair genoemd worden.

We vinden vijf weggelopen tieners uit Noord Philadelphia terug in een verlaten loods in het westen van de stad. Deze plek was het hoofdkwartier van de burgerrechtenbeweging MOVE, waar tijdens een confrontatie met de politie in 1985 elf mensen werden gedood - waaronder vijf kinderen. De vijf tieners voelen zich wonderwel op hun gemak en zelfs geïnspireerd door de geesten die hier in de loods rondwaren. Ze zien hun komst hier als een logische lotsbestemming en hun kraakactie als een daad van verzet.

INLEIDING
19:45 - 20:15 uur | Koninklijke Foyer
Voor aanvang van de voorstelling verzorgt De Nationale Opera een speciale inleiding op de voorstelling.

NAGESPREK
Op vrijdag 16 maart vindt er een nagesprek plaats na afloop van de voorstelling onder leiding van Maarten van Hinte.