Robin Hood

Robin Hood
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Sarah Moeremans / Toneelgroep Oostpool

‘Stelen van de rijken en geven aan de armen’ was Robin Hoods lijfspreuk. Maar de rek is uit de revolte. Zijn heldhaftige strijd eindigt in het woud waar hij zich terugtrekt. Schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Sarah Moeremans duiken het bos in en gaan op zoek naar Robin Hood anno nu. 

MEER INFORMATIE

In deze voorstelling ontmoet je de echte Robin Hood. De middeleeuwse volksheld leeft al 800 jaar met Lady Marian en de merrymen in Sherwood Forest. Alleen is er steeds minder animo voor de ‘Robinisten’. Wat begon als actiegroep in het bos is nu een slinkend clubje rebellen dat schouwburgen afstruint om zieltjes te winnen voor Robins verhaal over arm en rijk, (on)rechtvaardigheid en revolutie. De verhoudingen zijn veranderd en de rek is uit de revolte. Het volk heeft geen hongersnood meer, maar wil extra comfort. Met de populistische – pardon – populaire Koning Jan en zijn nieuwe subsidieregelingen is het leven buiten Sherwood Forest zo slecht nog niet.

Theatermaker Sarah Moeremans werkt in ‘collecties’, dat wil zeggen dat zij haar oeuvre opbouwt rond bepaald thema's of vragen. Bij Toneelgroep Oostpool gaat Moeremans’ werk een nieuwe fase in. Haar nieuwe collectie draagt het etiket ‘What’s in a fairytale?!’. Samen met Joachim Robbrecht, één van de meest interessante hedendaagse toneelschrijvers van Nederland, herschrijft Moeremans oude sprookjes met nieuwe ogen. De combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie leveren even puntige als grappige voorstellingen op.

“ Een frisse blik op het oude sprookje Robin Hood ” Trouw
“ Aan actualiteitswaarde geen gebrek ” NRC
“ Onder alle vaart en humor, het uitvergrote spel en de spitsvondigheden schemert een onvervalst denkstuk ” Volkskrant