New Adventures

New Adventures
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam heeft een naam in het brengen van talent dat een groot publiek weet te verrassen met vernieuwende dans. In New Adventures zorgen drie eigenzinnige choreografen daar voor.

MEER INFORMATIE

Huischoreograaf Itamar Serussi vertelt zijn verhalen met een stortvloed aan beelden, humoristisch en vlijmscherp. We kennen hem in de schouwburg van onder andere het succesvolle HENRY (Scapino Ballet) en Giselle (Balletto di Roma, Julidans 2017).  “Een maalstroom van zinderende beweging, licht en geluid, waaruit ontsnappen onmogelijk is.”, schreef Theaterkrant over Serussi's werk.

Felix Landerer mengt een vloeiende, organische dansstijl met virtuoze urban dance. “Het plezier spat er af. De controle en details in het bewegingsmateriaal van Landerer zijn waanzinnig tof om naar te kijken.” (Dance Talk).

Martin Harriague creëerde werk voor het Ballet National de Marseille, Noord Nederlandse Dans en de Kibbutz Contemporary Dance Company. Voor Scapino maakt hij een eerbetoon aan The Sleeping Beauty en zet met veel humor de mythe van de prins in een nieuw perspectief.