Dancing Grandmothers

Dancing Grandmothers
Genre:
Dans / Internationaal
Uitvoerenden:
Eun-Me Ahn Company

Dancing Grandmothers is een absolute feelgoodvoorstelling. De Koreaanse grootmoeders stalen wereldwijd de harten. Na het grote succes in andere landen is ons land eindelijk aan de beurt. Holland Dance Festival en de Stadsschouwburg halen deze voorstelling samen naar Nederland.

MEER INFORMATIE

Choreografe Eun-Me Ahn, ‘de Pina Bausch van Seoul’, laat zien hoe Koreaanse vrouwen kijken naar dans en ouderdom. Ahn trok door haar vaderland Korea en ontdekte dat alle vrouwen die zij tegenkwam gelukkig oogden wanneer je ze vroeg om te dansen. De energie van zelfs de oudsten onder hen stak de jonge dansers van haar Eun-Me Ahn Company aan en de rest is geschiedenis. Dancing Grandmothers combineert flowerpower, folklore en electro en wordt gedanst door jong en oud.

Copresentatie Holland Dance festival
Holland Dance Festival en Stadsschouwburg Amsterdam maken zich hard voor de internationale dans in Nederland. Eens in de twee jaar presenteren zij gezamelijk een bijzondere dansproductie. In 2016 was dat de nieuwste choreografie van Itzik Galili en in 2014 was een voorstelling van de Australian Dance Company. Dit jaar halen zij twee producties naar Nederland: naast Dancing Grandmothers presenteren zij gezamenlijk ook een speciaal samengesteld programma door de Martha Graham Dance Company (Stadsschouwburg Amsterdam, di 13 februari).

HDF LOGO2