INSIDE OUT

INSIDE OUT
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Conny Janssen Danst

Een avontuurlijk dansersensemble met jong talent en bekende dansers staat naast een bijzonder muzikaal gezelschap in Conny Janssens voorstelling over het detail in het grote geheel, het individu in de massa.

MEER INFORMATIE

We lieten deze voorstelling in 2015 al eens zien, maar INSIDE OUT is de moeite meer dan waard om nog een keer naar Amsterdam te halen. Temeer omdat deze hernieuwde versie geen nostalgische terugblik is, maar het resultaat van een vitaal nieuw creatieproces met andere dansers en ruimte voor nieuwe keuzes. Conny Janssen ziet het opnieuw uitbrengen van bestaand werk als een kans om repertoire verder te ontwikkelen. Niet alleen andere dansers, ook emotionele afstand en de ervaring van nieuwe creaties beïnvloeden de manier waarop zij haar eigen werk bekijkt.

Naast een dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor INSIDE OUT een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door singersongwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities waarin vooral de stem van iET met al haar klanken naar het binnenste van de dansers leidt.

"INSIDE OUT is gestoeld op een even simpel als krachtig concept: het afpellen van een vorm, het inzoomen op de onderdelen van een constructie, waardoor je die anders ervaart. Ze krijgen er een dimensie bij, worden 'gelaagd'.” (de Volkskrant ***).

Extra concert na afloop op 27 februari
Voor de bezoekers op dinsdag 27 februari trakteert Conny Janssen Danst op een mooie, muzikale afsluiting van de avond: de musici uit de voorstelling – iET & Budy Mokoginta – spelen in de Koninklijke Foyer nog een exclusief na-concert. Toegang tot het concert is gratis, maar de ruimte is beperkt, dus wacht niet te lang na de voorstelling en zoek gauw een plekje in de Koninklijke Foyer.

Luister hier naar de muziek van iET op Spotify.