Het jaar van de kreeft

Het jaar van de kreeft
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Toneelgroep Amsterdam / Luk Perceval
Taal:
(met Engelse boventiteling op 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25 en 26 augustus)

Het jaar van de kreeft van Hugo Claus is één van de lievelingsromans van regisseur Luk Perceval, die in zijn toneelstukken vaak inzoomt op de microkosmos - het gezin, relaties, de dagelijkse realiteit van 'kleine mensen' - om het te hebben over de grote dingen des levens. 

MEER INFORMATIE

Perceval: "Het is een meedogenloos boek. Meedogenloos omdat het de liefde toont in haar vergankelijkheid. Perceval over Het jaar van de kreeft: "Het verhaal laat zien hoe de liefde na de eerste verrukking al snel overgaat in valse verwachtingen en onverdraaglijke ontgoocheling. Wat mij interesseert, is de liefde als verslaving en zelfbedrog. Of om het met James Joyce te zeggen: Love loves to love love"

Gijs Scholten van Aschat en Maria Kraakman spelen de hoofdrol in dit verhaal over een stormachtige, onmogelijke liefde tussen twee mensen. In provocerende, ontroerende en poëtische scènes zien we de ontreddering die hun (te) grote passie veroorzaakt. "Een traktatie. Vederlicht, frapperend en vloeiend." (NRC*****). "Scholten van Aschat en Kraakman trekken alle registers van hun grote toneelspelerstalenten wijd open. Perceval laat opnieuw zien wat een groot kunstenaar hij is." (De Groene Amsterdammer).

Perceval is hoofd regie van Thalia Theater Hamburg en een veelgevraagd gastregisseur bij gezelschappen overal in Europa. In 2018 gaat hij regisseren bij de KVS in Brussel.