Beneatha's Place

Beneatha's Place
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Well Made Productions / Teunkie van der Sluijs

In Beneatha’s Place zien we hoe Beneatha Younger vanuit Amerika in de Nigeriaanse onafhankelijkheidsstrijd terecht komt. Een strijd met dramatische gevolgen voor haar familie. Vijftig jaar later keert ze terug naar die noodlottige plek. Opnieuw wordt ze geconfronteerd met haar verlies en de erfenis van het geweld.

Na afloop van de première op 3 mei kan er gedanst worden op de beats van DJ Shug La Sheedah.

MEER INFORMATIE

De eerste voorstelling van Well Made Productions was A Raisin in the Sun. Deze Broadwayklassieker van Lorraine Hansberry uit 1959 - de oertekst van de zwarte canon genoemd - werd voor het eerst in het Nederlands vertaald. Het was het eerste deel van een beoogd drieluik over de familie Younger, The Raisin Cycle. Hoewel de eerste tournee nog deels via crowdfunding bekostigd moest worden, werd A Raisin in the Sun een groot succes. Nu presenteert Well Made Productions het tweede deel van de cyclus: Beneatha's Place. Na Broadway nu in Amsterdam met Joy Wielkens, Fockeline Ouwerkerk, Jetty Mathurin, Boris van der Ham, Mandela Wee Wee en Yorick Zwart.

Well Made Productions is opgericht door Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop en brengt theater, film, fotografie en verhalen van niet-witte auteurs vanuit een bicultureel perspectief. Het gezelschap kreeg in 2017 de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie Stimuleringsprijs.

Beneatha’s Place is een coproductie met Stadsschouwburg Amsterdam. Een voorstelling die het politieke persoonlijk maakt en het zwart-wit vraagstuk niet schuwt, maar omarmt en uitdaagt.

Wijziging: eerder stond de première van deze voorstelling op 2 mei in het programma maar de première vindt nu plaats op 3 mei. De voorstelling op 2 mei gaat gewoon door, maar als try-out.