La Dictadura de lo Cool (Explore Festival)

Explore Festival
La Dictadura de lo Cool (Explore Festival)
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
Explore Festival
Uitvoerenden:
Marco Layera / Teatro La Re-sentida
Taal:
Spaans (met Nederlands en Engelse boventiteling op 19 november)

Het Chileense gezelschap La Re-sentida, dat bekend staat om zijn inventieve politieke satires, neemt in zijn nieuwe stuk de Chileense upperclass op de korrel. Een prikkelende provocatie in de traditie van Molière en Michel Houellebecq.

MEER INFORMATIE

De kunstelite in Chili was ooit links en politiek betrokken. Nu is zij afgegleden tot een amorele bourgeoisie die zuipend en snuivend door het leven gaat. In dit stuk treffen we een aantal van hen aan op een langzaam ontsporende poolparty. Een verwende bovenklasse die in zijn eigen bubbel leeft– daarmee snijdt La Re-sentida een ook voor Nederland actueel thema aan.

Teatro La Re-sentida (‘rancune’ in het Spaans) werd in 2008 opgericht door een groep jonge Chileense theatermakers onder leiding van regisseur Marco Layera. Theatermakers, vinden zij, moeten het lef hebben om heilige huisjes omver te schoppen en mensen tot reflectie aan te zetten door nu en dan te provoceren. Voorstellingen als Simulacro en La Imaginacion del Futuro (Holland Festival 2015) gingen nadrukkelijk over (de Chileense) politiek. Geëngageerd theater, maar dan wel in een vonkende, inventieve, zwartkomische theaterverpakking.

We spraken Marco Layera, regisseur van La Dictadura de lo Cool, over spelen in Chili en de rest van de wereld. Lees hier het interview.

Explore Festival

Deze voorstelling is onderdeel van het Explore Festival, een samenwerking van negen Nederlandse theaters. Het Explore Festival laat zien wat er in theaters elders op de planeet gebeurt. Het festival programmeert voorstellingen van makers met (voor ons) onalledaagse, prikkelende perspectieven. In Amsterdam worden twee voorstellingen uit het Explore Festival in de schouwburg getoond en twee bij Frascati Theater. De voorstellingen La Dictadura de lo Cool en Under Siege staan bij ons op het programma. In dezelfde twee weken zijn de voorstellingen Ottof en Softmachine te zien in Frascati Theater. Lees hier meer over het festival.

Combinatievoordeel

Maak gebruik van de combinatiekaarten en bezoek La Dictaduro de lo Cool of Under Siege in combinatie met Ottof of Softmachine voor €37,50. Bij het bestellen van uw kaarten voor La Dictadura de lo Cool en Under Siege kunt u een combinatiekaart selecteren onder 'kaartsoort'.

Singles United

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United.

Inleiding en nagesprek

De inleiding wordt gegeven door Jonathan Offereins en vindt plaats van 19.45u tot 20.15u op het Marnix Bordes. Tijdens het nagesprek gaat Jonathan Offreins in gesprek met regisseur Maco Layera, om 22.15u tot 22.45u in de Pleinfoyer.