Race

Race
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Het Nationale Theater / Eric de Vroedt
Taal:
(met Engelse boventiteling op 29 en 30 augustus)

RACE is het verhaal van twee topadvocaten, de een zwart, de ander wit. Zij verdedigen een rijke, witte zakenman die ervan verdacht wordt een zwarte vrouw te hebben aangerand.

MEER INFORMATIE

Terwijl de media hem al hebben berecht als seksist en racist, beweert hij onschuldig te zijn. Hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk?

Een regie van Eric de Vroedt, de nieuwe artistiek leider van het Nationale Theater, die in zijn werk altijd oog heeft voor maatschappelijke brandhaarden. Wegens succes en relevantie halen we de voorstelling terug.

RACE werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival (te zien op 14 & 15 september in de Stadsschouwburg) als een van de beste voorstellingen van het seizoen en door alle recensenten met lof overladen.

De voorstelling wordt beide avonden in het Engels boventiteld.

Romana Vrede is genomineerd voor de Theo d'Or voor haar rol in RACE
Uit het juryrapport: "IJzersterk hoe Romana Vrede een centrale positie weet te verwerven en voelbaar ongemak op het toneel en in de zaal weet te creëren. In zowel haar zorgvuldig geplaatste teksten als haar sterk fysieke aanwezigheid straalt ze uit dat ze hier een groot verhaal te vertellen heeft."

Lees hier het interview met Romana  Vrede in het Volkskrant Magazine n.a.v. haar nominatie.

“ Mark Rietman is meesterlijk. Romana Vrede speelt een prachtige rol. Het spel is opvallend licht en heeft vaart. ” NRC
“ Alledaags racisme met humor blootgelegd. Een fenomenale Mark Rietman. ” Trouw
“ Strak en snappy, met goed gedoseerde slapstick-momenten. ” Theaterkrant