DEUX MILLE DIX SEPT

DEUX MILLE DIX SEPT
Genre:
Dans / Internationaal
Uitvoerenden:
Compagnie Maguy Marin

Politiek geëngageerd, creatief, scherp en geestig. Al twintig jaar behoort Maguy Marin tot de top van de Franse danswereld. Dat mochten we meemaken met Salves op Julidans 2011. Nu komt Marin naar de Stadsschouwburg met Deux mille dix sept - oftewel: 2017. 

MEER INFORMATIE

Tien performers brengen de gemaskerde gezichten van het heersende neoliberalisme dat ons onderwerpt als de koningen-heersers van weleer. In een tijdperk beheerst door propaganda en spindoctoring wil Marin ons weer in contact brengen met onze waarachtige passies... en met hoop. De koning heeft zich maar te gedragen.

"Maguy Marin is één van die grote kunstenaars die over onze wereld spreken, hoe deze functioneert en hoe het misgaat. We hebben nood aan deze kunstenaars", zei een Franse theaterdirecteur. Hear, hear!

Nagesprek met Maguy Marin
Dinsdag 17 april gaat Moos van den Broek na afloop van de voorstelling in gesprek met Maguy Marin. Voertaal is Engels.

Deux mille dix sept is een voorstelling geproduceerd door het Parijse Théâtre de la Ville. De Stadsschouwburg heeft al jaren een hechte relatie met dit theater. De artistieke verwantschap is dan ook groot: beide theaters willen opereren vanuit de eigen stadswijken tot in de wijde wereld, waarbij we interessante theatermakers uit binnen- en buitenland uitnodigen en ondersteunen. We coproduceren samen voorstellingen en kijken naar elkaars praktijk om ervan te leren. En zowel in Parijs als Amsterdam willen we onze verantwoordelijkheid opnemen voor het leven in stad en samenleving.

Dit jaar halen we in het kader van deze samenwerking twee producties naar Amsterdam, naast Deux mille dix sept ook Six personnages en quête d'auteur van Emmanuel Demarcy-Mota, directeur van het Théâtre de la Ville.