Theatrale reading Beneatha's Place

Lieve Stad,
Theatrale reading Beneatha's Place
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
Lieve Stad, / Lieve Stad,
Uitvoerenden:
Well Made Productions / Stadsschouwburg Amsterdam

Well Made Productions is opgericht door Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop en brengt theater, film, fotografie en verhalen van niet-witte auteurs vanuit een bicultureel perspectief. 

MEER INFORMATIE

Het gezelschap ontving in 2017 de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie Stimulering. De eerste voorstelling waarmee Well Made Productions in 2016 haar geslaagde introductie in het theaterlandschap maakte, was A Raisin in the Sun. Deze Broadway klassieker van Lorraine Hansberry uit 1959 - de oertekst van de zwarte canon genoemd - was voor het eerst in Nederland te zien. Het is het eerste deel van het te maken drieluik, genaamd de Raisin Cycle. Op 3 mei 2018 gaat het tweede deel van de cyclus in première: Beneatha's Place. Een voorstelling over toekomstbeelden, hemelhoge ambitie en het verlies van je grote liefde. Over je plek moeten vinden in een verdeelde wereld, en over de geschiedenis die je met je meedraagt. Een voorstelling die het politieke persoonlijk maakt en het zwart-wit vraagstuk niet schuwt, maar omarmt en uitdaagt. Het is geen probleem als je A Raisin in the Sun niet gezien hebt, want Beneatha’s Place is goed te volgen als een op zichzelf staande voorstelling. Beneatha’s Place is een coproductie met Stadsschouwburg Amsterdam. 

Tijdens deze Theatrale reading leest de cast delen van de tekst, worden de thema's uit de voorstelling besproken door een spraakmakende gast en eindigen we met een muzikale afsluiter. 

Well Made aan Amsterdam: "Amsterdam, wij willen je uitdagen om je geschiedenis te verrijken met de verhalen die we vergeten zijn in onze geschiedenisboeken. Niet om elkaar te beschuldigen, maar om ons van het verleden te laten leren, om imperfectie te omarmen en te helen"

De Theatrale reading Beneatha's Place is onderdeel van Lieve Stad,. Gebundeld in twee weken presenteren we een 10-tal producties die verhalen uit de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met andere culturen zijn. 

STADSPAS
Heeft u een Stadspas, dan kunt u tijdens Lieve Stad, alle voorstellingen bezoeken voor € 1,-. Zolang de voorraad strekt. Pashouders kunnen telefonisch reserveren (020-6242311), of meteen naar de kassa komen om een kaart te kopen.