Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten

Julidans
Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten
Genre:
Dans / Internationaal
Serie en/of festival:
Hoofdprogramma / Julidans
Uitvoerenden:
Anne Teresa De Keersmaeker & Jean-Guihen Queyras / Rosas

Mitten wir im Leben sind: met het eerste deel van de titel bewijst Anne Teresa De Keersmaeker eer aan een grande dame van de hedendaagse dans, Pina Bausch, op wier grafsteen deze woorden staan. Deze nieuwe voorstelling is ook een terugkeer naar een van De Keersmaekers grote liefdes: de muziek van J.S. Bach.

MEER INFORMATIE

De Belgische choreografe geldt wereldwijd als één van de meest invloedrijke hedendaagse choreografen. Ze heeft de dans een nieuw gezicht gegeven en generaties dansmakers geïnspireerd. In 2015 kreeg ze de Gouden Leeuw van de Biënnale van Venetië, de prestigieuze oeuvreprijs van het festival.

Als er één kenmerk genoemd kan worden dat al haar werk verbindt, dan is het de intense relatie tussen dans en muziek. In haar choreografieën maakt ze als het ware de partituur zichtbaar. Dat doet ze nu opnieuw, met verve, samen met vier dansers en de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras.

De Cellosuites van Johann Sebastian Bach worden beschouwd als een mijlpaal in de westerse muziekgeschiedenis. De Keersmaeker bouwt deze voorstelling suite per suite op, met de haar typerende mathematische precisie. “Een opvallende voorstelling. Wat wellicht het meest verrast, is het frisse karakter, het speelse, de joie de vivre die in elk van de zes choreografieën steekt”, aldus Concertnieuws.be.

Castwijziging
Anne Teresa De Keersmaeker heeft haar schouder gebroken. Dit betekent dat ze de komende maanden helaas niet zelf kan dansen. Haar assistent, Femke Gyselinck, vervangt haar deel in de voorstelling.

Julidans Inside Out

Op maandag 9 juli vindt er na afloop van de voorstelling een nagesprek plaats.