Schaduwmacht

Schaduwmacht
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
happyChaos

Den Haag mag in Nederland dan het centrum zijn van de politieke macht, de moderne mens is aan talloze andere machten onderworpen. Vaak hebben we de omvang of de reikwijdte van deze schaduwmachten niet eens in de gaten. happyChaos onderzoekt hoe diep deze schaduwmachten doordringen in ons dagelijks leven, of dat erg is, en wat we eraan kunnen doen.

Programma in de Grote Zaal start om 20:00 uur, daarna neemt happyChaos de gehele schouwburg over.

MEER INFORMATIE

Zijn lobbyisten pleitbezorgers van de democratie of stiekeme agendabepalers? Onder- of overschatten we de invloed van reaguurders op politieke partijen? Wat is de macht van lichaamstaal en hoe kunnen we die gebruiken? In hoeverre is institutioneel racisme een schaduwmacht en wat kunnen we daaraan doen? Laten we ons spaargeld beheren door bankiers of kiezen we voor de ketenen van de Blockchain? Kunnen algoritmes ons gedrag voorspellen en in hoeverre mogen bedrijven en overheden op hun resultaten vertrouwen? Zorgt gentrificatie voor opwaardering van de stad of is het een sluipend proces van uitsluiting? Debatteer mee, ga op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en eindig dansend op het feest Onder invloed tot je geamuseerd, gemotiveerd en wellicht ontsteld de Stadsschouwburg verlaat.

Blokkenschema
Om je een beetje wegwijs te maken in alle machten die aan je gaan trekken straks, is er een blokkenschema. Plan alvast je route door de Stadsschouwburg langs de debatten, exposities en muzikanten! Het volledige programma vind je hier.

Vrij Nederland Actie
Vrij Nederland biedt de bezoekers van Schaduwmacht 1 maand gratis toegang tot vn.nl. Proef 1 maand van hun onafhankelijke journalistiek. Van video tot reportage, van blog tot podcast. Geef bij het bestellen van de kaartjes aan of je hiervan gebruik wil maken. Na het evenement ontvang je van Vrij Nederland een e-mail met daarin de instructies om het digitale abonnement te activeren.