Oumi

Lieve Stad,
Oumi
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
Lieve Stad, / Lieve Stad,
Uitvoerenden:
Nasrdin Dchar

Tijdens Lieve Stad, speelt Dchar twee voorstellingen: Oumi ('mijn moeder') en DAD ('vader'). De voorstellingen Oumi en DAD worden achter elkaar getoond en zijn samen te bezoeken met een combiticket. 

MEER INFORMATIE

In Oumi (mijn moeder) speelt Dchar zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen van wie wij heel weinig weten. "Mijn moeder vindt dat het goed is dat dit verhaal wordt verteld."
Maria Goos (De Familie Avenier, Cloaca) schreef de tekst op basis van interviews met de moeder van Dchar. "Een belangwekkende aanwinst, niet alleen voor het oeuvre van Maria Goos, ook voor het Nederlandse toneel." (NRC). "Dchar toont zich een meesterlijke verteller." (Het Parool). "Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris." (de Volkskrant).

Oumi gaat over het leven van Habiba, een Marokkaanse vrouw die in Steenbergen terechtkwam. Over hoe ze opgroeide in een bergdorpje, waarom ze naar Nederland kwam en hoe dat haar leven veranderde. En over één van haar zonen, die acteur werd: Nasrdin, die zich vaak ingeklemd voelt tussen loyaal zijn aan het land waar zijn wortels liggen en loyaal zijn aan het land waarin hij leeft. Veel is verenigbaar, heel veel niet. 

Oumi is onderdeel van Lieve Stad, .Gebundeld in twee weken presenteren we een 10-tal producties die verhalen uit de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met andere culturen zijn.

OUMI EN DAD: COMBITICKET
Tijdens Lieve Stad, speelt Dchar twee voorstellingen: naast DAD is ook Oumi nog een keer te zien. De voorstellingen Oumi en DAD worden achter elkaar getoond en zijn samen te bezoeken voor € 30,-. De losse voorstellingen zijn te bezoeken voor € 20,-. Om van het voordeel gebruik te maken kunt bij het bestellen van kaarten bij kaartsoort aan 'Bij aankoop samen met DAD' selecteren.

VOORBESCHOUWING
Een half uur voor aanvang van de voorstelling bent u welkom bij de voorbeschouwing. Het verhaal, de ideeën van de maker, de ins & outs: wij vertellen u in vijftien minuten alles wat u moet weten om nog meer van de voorstelling te kunnen genieten. De voorbeschouwing wordt gegeven door Hafsa Mahraoui (voorzitter bestuur Tans) en is in de Pleinfoyer.

STADSPAS
Heeft u een Stadspas met een groene stip, dan kunt u tijdens Lieve Stad, alle voorstellingen bezoeken voor € 1,-. Zolang de voorraad strekt. Pashouders met een groene stip kunnen telefonisch reserveren (020-6242311), of meteen naar de kassa komen om een kaart te kopen.

“ Dchar is een meesterlijke verteller. De woorden zijn van Goos, maar het verhaal is duidelijk het zijne. ” Parool
“ Op indringende wijze weet Dchars persoonlijke verhaal te verbinden aan begrippen als artistieke waarheidszin, identiteit en de positie van een Marokkaanse acteur in een Nederlands toneelgezelschap. ” NRC