DAD

Lieve Stad,
DAD
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
Lieve Stad, / Lieve Stad,
Uitvoerenden:
Nasrdin Dchar

Tijdens Lieve Stad, speelt Dchar twee voorstellingen: Oumi ('mijn moeder') en DAD ('vader'). De voorstellingen Oumi en DAD worden achter elkaar getoond en zijn samen te bezoeken met een combiticket. 

MEER INFORMATIE

Negen maanden voor acteur Nasrdin Dchar vader zou worden (van een dochter) maakte hij een voorstelling over vaderschap. DAD (2014) gaat over generaties. Over emigratie. Over hier en daar. Over leven en dood. 

Zijn aanstaande vaderschap was ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders - al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding ‐ gaat hij overdragen op zijn kind?

In 2015 zagen we Dchar in de Stadsschouwburg in Van Waveren van het Ro Theater, waar hij een veelgevraagd gastacteur is. Hij speelt ook in een root aantal Nederlandse films en televisieseries, in 2011 kreeg hij het Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in Rabat. Zijn twee vorige solovoorstellingen Oumi ('Mijn moeder') en De titel is focking lastig werden succesvol ontvangen. Vorig seizoen maakte hij een lange tournee met DAD

DAD is onderdeel van Lieve Stad,. Gebundeld in twee weken presenteren we een 10-tal producties die verhalen uit de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met andere culturen zijn.

OUMI EN DAD: COMBITICKET
Tijdens Lieve Stad, speelt Dchar twee voorstellingen: naast DAD is ook Oumi nog een keer te zien. De voorstellingen Oumi en DAD worden achter elkaar getoond en zijn samen te bezoeken voor € 30,-. De losse voorstellingen zijn te bezoeken voor € 20,-. Om van het voordeel gebruik te maken kunt bij het bestellen van kaarten bij kaartsoort aan 'Bij aankoop samen met Oumi' selecteren.

VOORBESCHOUWING
Een half uur voor aanvang van de voorstelling bent u welkom bij de voorbeschouwing. Het verhaal, de ideeën van de maker, de ins & outs: wij vertellen u in vijftien minuten alles wat u moet weten om nog meer van de voorstelling te kunnen genieten. De voorbeschouwing wordt gegeven door Hafsa Mahraoui (voorzitter bestuur Tans) en is op het Marnix bordes.

STADSPAS
Heeft u een Stadspas met een groene stip, dan kunt u tijdens Lieve Stad, alle voorstellingen bezoeken voor € 1,-. Zolang de voorraad strekt. Pashouders met een groene stip kunnen telefonisch reserveren (020-6242311), of meteen naar de kassa komen om een kaart te kopen.

“ Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's' ” Volkskrant
“ DAD’ van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan' ” NRC
“ Dad is een theatrale koorddansact, waarin Dchar knap balanceert tussen de vreugde over zijn aanstaande kind en de woede over de staat waarin het land verkeert waar hij opgroeide. ” Parool