The Way You Sound Tonight

Holland Festival
The Way You Sound Tonight
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Holland Festival
Uitvoerenden:
Arno Schuitemaker

Meeslepend, magisch, intens – het werk van choreograaf Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd. 

MEER INFORMATIE

Zijn voorstellingen zijn magische belevenissen. "Als een stroomstoot, zo voelt de dans van Arno Schuitemaker soms. Hypnotiserende, repeterende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid."(VPRO). Voor het Holland Festival komt Schuitemaker met een première, een nieuw stuk voor vijf dansers. Hij creëert een akoestische balzaal, waar zich in een oneindige stroom beweging en geluid een spel ontvouwt vol contrasten. Afstand en nabijheid. Ruimte en energie.

Er was al veel lof voor deze jonge Nederlandse dansmaker: zijn vorige stuk I Will Wait For You werd door Theatermaker uitgeroepen tot beste nieuwe choreografie van het afgelopen seizoen. Arno Schuitemaker werd door de tijdschriften tanz en DanceEurope een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland genoemd.

Arno Schuitemaker (1976) studeerde af aan de Technische Universiteit Delft, maar gooide hij het roer om naar hedendaagse dans.  In 2007 studeerde hij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Het werk van Arno is iets wat je moet ervaren. Met al maar doorgaande beweging als vertrekpunt laat hij ritme, ruimte en transformatie op een nieuwe, persoonlijke manier tot de verbeelding spreken.

In de afgelopen jaren creëerde hij succesvoorstellingen als The Fifteen Project | DUET (2012), I is an Other (2014), Together_till the end (2015) en de trilogie WHILE WE STRIVE (2015), I will wait for you (2016) en If You Could See Me Now (2017). Voor WHILE WE STRIVE ontvangt hij in 2016 de tweede prijs van de jury tijdens [re]connaissance in Grenoble. Eerder, in 2013, selecteert het Aerowaves netwerk hem als een van de meest veelbelovende, aanstormende choreografen. Zijn voorstellingen zijn al in meer dan 15 landen in Europa, en daarbuiten, te zien geweest.
 
Tussen 2013 en 2016 ondersteunde DansBrabant de ontwikkeling van Arno Schuitemaker als coproducent en van 2015 tot 2017 was hij artist-in-residence bij ICKamsterdam. Zijn werk wordt sinds 2013 geproduceerd door SHARP/ArnoSchuitemaker in samenwerking en met ondersteuning van coproducenten en partners in binnen- en buitenland. SHARP/ArnoSchuitemaker wordt in de periode 2017-2020 meerjarig ondersteund door AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).