Surrender (Cinedans)

Surrender (Cinedans)
Genre:
Dans / Diversen
Uitvoerenden:
Phil Griffin / Troubleyn / Jan Fabre

Jan Fabre staat bekend als een van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van zijn generatie. In de afgelopen dertig jaar profileerde hij zich als schrijver, regisseur, choreograaf en beeldend kunstenaar. Zijn werk is niet zelden controversieel. Phil Griffin was als eerste mannelijke danser betrokken bij Fabres theatergezelschap Troubleyn. 

MEER INFORMATIE

Na zijn danscarrière bouwde hij een succesvolle carrière op als creative director en fotograaf. Hij werkte onder meer samen met Prince, Amy Winehouse, Rihanna en John Bon Jovi. In 2015 was Griffin een jaar lang als artist in residence te gast bij Troubleyn. Met één camera volgde hij het intensieve maakproces van een van de meest radicale theaterprojecten van deze tijd, Fabres Mount Olympus: To Glorify the Cult of Tragedy, een vierentwintig uur-durende theatermarathon met zevenentwintig spelers op toneel.

De documentaire Surrender volgt Fabre, alleen in zijn atelier en repeterend met zijn dansers. Uitgaande van Fabres visie als kunstenaar, theatermaker en docent, biedt de film een serene en intieme blik op het menselijk lichaam.

Cinedans vertoont in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam, Julidans, Jan Fabre / Troubleyn de documentaire op 16 maart 2018 in EYE Amsterdam om 21.30 uur.

De kaartverkoop gaat via Cinedans.

Director: Phil Griffin | 157 min.