Julidans Extended: at the Park

Julidans
Julidans Extended: at the Park
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Julidans Extended / Julidans
Uitvoerenden:
Andreas Hannes & Ahmed El Gendy (NL/GR/EG), Jan Martens (BE), Jelena Kostic (NL/RS), (LA)HORDE (FR)
MEER INFORMATIE

Andreas Hannes & Ahmed El Gendy (NL/GE/EG)
SNDO
THE CITY: Dedux

Huppelen voor volwassenen.
Twee performers huppelen en springen, routes zoekend, vormen tekenend, voortdurend in beweging, nooit op één plek. Wie deed dit vroeger niet, op en af de stoep of in een zelf getekend springparcours van krijt? Deze twee doen het op het toneel. Wij zijn getuige van hun gevecht tegen de zwaartekracht en het web van patronen dat ze weven door een imaginaire stad.

Jan Martens (BE)
A small guide on how to treat your lifetime companion (reprise)

Een kleine gids voor mensen in een relatie.
Jan Martens is een Belgische dansmaker wiens werk op de grote podia in heel Europa te zien is. Hij zoekt altijd het evenwicht tussen abstracte dans en het vertellen van verhalen over mensen van vlees en bloed. In dit geval een koppel, twee mensen die letterlijk niet van elkaars zijde wijken. Niet in de lift, niet in de keuken, niet in de kelder en niet in de caravan.

Jelena Kostić (NL/RS)
(UN)BOUND

Dans is leven. Dans is vechten.
De Servisch-Nederlandse choreografe Jelena Kostić maakt voorstellingen over de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen. Dit keer zet ze oudere en jonge dansers naast elkaar neer. Op het podium bloeien relaties op en doven weer uit, wordt bewogen en gevochten in een oneindige levensmarathon. “Kostić lijkt een patent te hebben op krachtige beelden van hoe een mens zich staande houdt. Dans is leven. Dans is vechten.” (Theaterkrant ★★★★).

(LA)HORDE (FR)
TO DA BONE (fragment)

Jump, jump!
“Ze zullen niet lang onbekend blijven”, schreef een recensent in 2014 over dit Franse collectief. Hij kreeg gelijk: sindsdien was (LA)HORDE overal in Europa te zien. Dit jaar staat de groep op 14 juli op het hoofdpodium van Julidans met TO DA BONE, maar laat ook een fragment daarvan zien in het Vondelpark. Elf jumpstylers van over de hele wereld, gerekruteerd via YouTube (!), steken je aan met hun energie en verbluffende uithoudingsvermogen.