Missie

Missie
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
KVS / Raven Ruëll
MEER INFORMATIE
Meesterlijke monoloog over Congo van AKO - en LIBRISprijswinnaar David Van Reybrouck
De Vlaamse auteur David van Reybrouck won de AKO Literatuurprijs én de Librisprijs met zijn boek Congo. In 2007 schreef hij een theatermonoloog over een missionaris in dat land. Missie, gespeeld door Bruno Vanden Broecke, werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2008 en later hernomen in de Stadsschouwburg.
Nu heeft Van Reybrouck een nieuw stuk geschreven, In de maïs, en weer staat Bruno Vanden Broeke daarin op de planken. Een goede reden om, naast dit nieuwe stuk, Missie nog een keer naar Amsterdam te halen.
Missie is een monoloog vol humor en horror, waarin een missionaris uit Congo terugblikt op zijn leven. "Als een dirigent voert Bruno Vanden Broecke zijn publiek van lach naar traan." (De Morgen) "Meesterlijk smeedt Van Reybrouck geestige, ontroerende, woedende, schokkende en wanhopige momenten aaneen en laat ons verpletterd achter." (NRC)

Door de afgelasting van In de maïs zijn de David van Reybrouck dagen komen te vervallen.

David van Reybrouck komt wel naar Amsterdam voor een openbaar nagesprek na afloop van Missie onder leiding van David Glas (programmamaker bij De Balie). Acteur Bruno Vanden Broecke zal ook aanschuiven.