Così fan tutte

Così fan tutte
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
Grachtenfestival / Nieuw Nederlands Operafront / Lotte de Beer
Taal:
Italiaans (met Engelse boventiteling op 16, 17, 19 en 20 augustus)

Operatalent schittert in Mozart's 'school voor geliefden'

MEER INFORMATIE

Dirigent José Miguel Esandi maakt een opera met de talenten van Operafront: Mozarts Così fan tutte, in een regie van rijzende ster Lotte de Beer (zij gooide hoge ogen met een eerdere versie in Duitsland).

In Così fan tutte geloven vier jonge mensen onvoorwaardelijk in de liefde. Tot aartscynicus Don Alfonso dat geloof onbarmhartig onderuit haalt. De Beer: 'Eigenlijk is dit het verhaal van de zondeval. Het verschil tussen waar de geliefden zijn in het begin en aan het einde van dit wrede spel, is als dag en nacht'.

Così fan tutte in de versie van operafront: "überaus brillant"
Een clown met een gebroken hart wil zelfmoord plegen maar faalt op clowneske wijze. Dan grijpt hij naar zijn rode neus en rukt hem eraf, hij trekt zijn flapschoenen uit en onclownt zichzelf. Zo wordt hij een gevallen clown, een cynisch mens: Don Alphonso, die vanuit zijn cynisme het naïeve geluk van twee jonge liefdesparen volledig onderuit haalt.

Operafront, bekend van de succesvolle La Bohème van het Grachtenfestival vorig jaar, oogstte met Così fan tutte al successen in Duitsland. "Eine überaus brillante Inzsenierung". Met José Miguel Esandi als muzikaal leider, Lotte de Beer en Clement&Sanou als regieteam en een topcast van internationale zangers. Lotte de Beer heeft ook de succesvolle opera Waiting for Miss Monroe bij De Nationale Opera geregisseerd, eerder te zien geweest in de Stadsschouwburg in het kader van het Holland Festival.

De voorstelling is Italiaans gesproken met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Tijdens het Grachtenfestival serveren wij in café-restaurant Stanislavski een Theatermenu. Lees meer hierover onder meer informatie.

Tijdens het volledige Grachtenfestival kunt u in ons café-restaurant Stanislavski genieten van het Grachtenfestival Theatermenu. Wij serveren dit 3-gangen menu (€29,00) anderhalf uur voor de voorstelling in de Stadsschouwburg, maar u kunt hiervan ook gebruik maken als u een voorstelling bezoekt op een andere externe locatie.

Omdat we er graag voor willen zorgen dat u tijdig bij de voorstelling aanwezig kunt zijn verzoeken we u vantevoren te reserveren. Reserveren kan in combinatie met uw theaterkaarten via de kassa van Stadsschouwburg Amsterdam (020 624 23 11) of online: klik op ‘agenda’ en selecteer de gewenste voorstelling. Als u verder gaat naar ‘kaarten bestellen’, kunt u kiezen voor het theatermenu. Of u kunt het theatermenu los reserveren door te bellen met Stanislavski (020-795 99 95).