Rondleidingen

In de Stadsschouwburg Amsterdam worden verschillende rondleidingen gegeven: openbare rondleidingen op zaterdag, speciale rondleidingen voor groepen en bedrijven en rondleidingen voor scholen. Tijdens een rondleiding ontdekt u ons prachtige gebouw en neemt u een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven. U mag in de kleedkamers gluren, bezoekt de portrettengalerij en leert de geschiedenis van de Stadsschouwburg Amsterdam kennen.

Openbare rondleidingen

Iedereen die wil, kan zich bij deze rondleiding aansluiten. Onze rondleider neemt u mee op ontdekkingstocht door de schouwburg, een beschermd rijksmonument. Hij laat u alles zien wat de moeite waard is (voor én achter de schermen), leert u de geschiedenis van de schouwburg kennen en vertelt leuke anekdotes. Er is een openbare rondleiding op iedere eerste zaterdag van de maand om 15 uur. Een rondleiding kost € 7,50 en duurt ca. 1,5 uur. Een kaartje koopt u online of via de kassa (020 624 23 11). Wij verwelkomen u graag in ons mooie gebouw!

Rondleidingen voor groepen en bedrijven

Voor groepsreserveringen en groepsrondleidingen op maat kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, tel. 020 523 77 73 (vraag naar Tamar Uylenburg) of mailen naar rondleiding@ssba.nl.

Rondleidingen voor het basisonderwijs

Stadsschouwburg Amsterdam verzorgt ook rondleidingen voor het basisonderwijs. Een ontdekkingstocht voor en achter de schermen. Er is een rondleiding voor groep 3/4, 5/6 en voor groep 7/8. Zie voor meer informatie Theaterkraken

Rondleidingen voor het voortgezet onderwijs en studenten

Scholieren en studenten ontdekken tijdens onze rondleiding het prachtige gebouw van de Stadsschouwburg (een rijksmonument). Alle hoeken en gaten, ook de plaatsen waar het publiek normaal niet komt. Zo zien ze bijvoorbeeld waar de acteurs zich voorbereiden, bezoeken ze de portrettengalerij en leren ze over de geschiedenis van de Stadsschouwburg kennen. Sappige anekdotes ontbreken natuurlijk ook niet.

Duur: ca. 75 minuten.
Maximaal 15 leerlingen per groep.
Kosten: € 80
Inschrijven: Anne Lotte Heijink
tel. 020- 523 77 34
e-mail: Anne.Lotte.Heijink@ssba.nl