Skip to Content

Het Holland Festival presenteert al sinds 1947 de internationale top op het gebied van theater en muziek, gecombineerd met  nieuw aanstormend talent. Een festival dat grote namen aan het Nederlandse publiek introduceerde, sterren als Maria Callas, Igor Stravinsky, Pina Bausch en theaterregies van Heiner Müller en Ingmar Bergman.

Het festival heeft een hechte band met de Stadsschouwburg, festivalhart en festivalkassa, waar een groot deel van de theaterproducties te zien zijn. Dit jaar zijn er 10 voorstellingen in de schouwburg te zien. En daarnaast nog een groot aantal in de andere grote en kleine cultuurbolwerken van de stad. Wij heten u van harte welkom tijdens het Festival.

MEER INFORMATIE

Voorstellingen

Anna Karenina - allerdings mit anderem Text und auch anderer Melodie


Deutsches Schauspielhaus Hamburg / Clemens Sienknecht, Barbara Bürk

Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ 

Kata


Compagnie par Terre / Anne Nguyen

Acht breakdancers tonen in Kata het begin van een geheel nieuwe vechtkunst.

Saigon


Les Hommes Approximatifs / Caroline Guiela Nguyen

De Franse regisseur Caroline Guiela Nguyen vertelt het liefst Franse verhalen die zich buiten de grenzen van Frankrijk afspelen.

The Strings Quartet's Guide to Sex and Anxiety


Calixto Bieito / Heath Quartet

Wat is de relatie tussen seks, angst en muziek? 

Stadium


Mohamed El Khatib

Voetbalsupporters en theaterpubliek hebben veel gemeenschappelijk. De Franse toneelschrijver en -regisseur Mohamed El Khatib zocht 53 supporters van voetbalclub Racing Club de Lens bij elkaar voor een theatervoorstelling over hun levens. 

The Way You Sound Tonight


Arno Schuitemaker

Meeslepend, magisch, intens – het werk van choreograaf Arno Schuitemaker laat geen toeschouwer onberoerd. 

Neues Stück I


Tanztheater Wuppertal Pina Bausch / Dimitris Papaioannou

Voor de eerste nieuwe, avondvullende voorstelling van Tanztheater Wuppertal sinds de dood van Pina Bausch, is de Griekse kunstenaar Dimitris Papaioannou aangetrokken. 

Gesualdo


De Warme Winkel / Nederlands Kamerkoor

Over de Italiaanse componist en prins Carlo Gesualdo doen waanzinnige verhalen de ronde. Zo zou hij niet alleen een heel bos hebben laten kappen, omdat het ruisen van de bladeren hem stoorde bij het componeren, maar vermoordde hij ook zijn vrouw en haar minnaar nadat hij hun overspel had ontdekt. 

Crowd


Gisèle Vienne

In Crowd richt choreografe en regisseur Gisèle Vienne haar blik op de vele emoties die de mens rijk is, inclusief de onuitspreekbare. 

Tiefer Schweb


Münchner Kammerspiele, Christoph Marthaler

Het is 2046. Aan de oevers van het Bodenmeer vindt een ‘tiefer Schweb’ (‘diepe duik’) plaats. Zo noemt men daar de raadselachtige gebeurtenissen die met steeds grotere regelmaat plaatsvinden. 

Back to top