Skip to Content

Julidans

De grote meesters en enfants terribles van de internationale hedendaagse dans.

Down

Julidans

In 2018 vind de 28ste editie van Julidans plaats, het internationale festival voor hedendaagse dans, de preciese data worden later bekend gemaakt. Stadsschouwburg Amsterdam is zoals altijd het festivalcentrum.

In deze editie van Julidans is er opvallend veel aandacht voor humaniteit. Op politiek, maatschappelijk, sociaal en milieugebied bevindt de wereld zich in woelige tijden. Hoe gaan we daarmee om? Waarom doen we wat we doen? Wat beweegt de mens, wat zijn haar of zijn drijfveren? Thema's als angst, liefde, onder druk staan, migratie, omgaan met de hoeveelheid beschikbare informatie houden ons bezig en zo ook de choreografen die worden gepresenteerd op Julidans. Met uitgesproken voorstellingen tonen zij hun visie op maatschappelijke en sociale thema's en vertellen zij persoonlijke verhalen.

Waar de grenzen in de wereld worden afgebakend en aangescherpt vervagen de grenzen in de kunsten en maken choreografen voorstellingen die muziek, beeld, tekst en performance mixen met hedendaagse dans. Ook dat is te zien in Julidans. Bovendien veranderen structuren en blijft niets zoals het is. Balletgezelschappen openen hun deuren voor nieuwe, eigenzinnige choreografen en presenteren daarmee gewaagde en spannende voorstellingen waarin dansmakers reageren op de wereld om ons heen. What Moves You?

Kijk voor het volledige programma van Julidans op www.julidans.nl.

MEER INFORMATIE

Voorstellingen

Hieronder vindt u alle voorstellingen van Julidans.

Back to top