Huisregels

Voor alle bezoekers van de Stadsschouwburg Amsterdam gelden de Algemene Bezoekersvoorwaarden VSCD. De voorwaarden kunnen ook worden opgevraagd via info@ssba.nl. De Stadsschouwburg heeft een aantal huisregels om het theaterbezoek voor iedereen aangenaam te maken. 

Kom op tijd

De tijd op het kaartje is de aanvangstijd van de voorstelling. Dan gaan de deuren van de zaal dicht. Houdt u er rekening mee dat er na binnenkomst nog tijd nodig is om naar garderobe, kaartcontrole, toiletten en uw plek in de zaal te gaan.

Als de voorstelling eenmaal begonnen is, wordt u niet meer tot de voorstelling toegelaten. Dat is namelijk te storend voor de acteurs en voor uw medebezoekers. In de meeste gevallen kunt u na de pauze alsnog in de zaal plaatsnemen. Als u te laat komt, wordt uw toegangsgeld niet terugbetaald.

Neem geen foto's

Het is niet toegestaan om in de zaal foto's of filmopnames te maken. Voor het maken van beeld- en geluidsopnames moet van tevoren toestemming zijn verleend.

Zet uw mobiele telefoon uit

U wordt verzocht uw mobiele telefoon en andere apparatuur tijdens de voorstelling uit te schakelen.

Leeftijdsgrens kinderen

De Stadsschouwburg Amsterdam behoudt zich het recht voor kinderen die niet voldoen aan de leeftijdsgrens de toegang te weigeren. Ook bij jeugdvoorstellingen, waar de vermelde leeftijd de minimumleeftijd is.

Kaarten retourneren

Eenmaal gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn en geen gebruik kunnen maken van uw kaarten, dan kunt u deze tot één dag voor de voorstelling aan de kassa ruilen voor een andere voorstelling of inwisselen voor een tegoedbon. Hiervoor wordt € 5 per kaartje in rekening gebracht.

Kaarten verloren

Bent u uw kaarten kwijt, dan kunt u aan de kassa duplicaten krijgen. Hiervoor wordt €2 per kaartje in rekening gebracht.

Wachtlijst

Bij uitverkochte voorstellingen worden vanaf een uur voor aanvang volgnummers uitgedeeld aan de kassa voor de wachtlijst. Vanaf ongeveer een kwartier voor aanvang worden de vrijgekomen plaatsen verkocht in volgorde van de wachtlijst.