Locatie huren

De historische schouwburg is een prachtige locatie in het hart van Amsterdam, op het Leidseplein. En uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Op zoek naar een locatie, zaalhuur of arrangement in de Stadsschouwburg Amsterdam? Neem dan contact op met Saran Ramsey. Zij kan u meer vertellen over de locaties en meedenken over een arrangement op maat.

Contact, informatie en boekingen:

Saran Ramsey (Meeting & Events)
E-mail: events@ssba.nl
Tel: 020-795 99 96

Zalen en foyers van de Stadsschouwburg Amsterdam

Naast de twee grote theaterzalen, de Grote Zaal en de Rabozaal, heeft de Stadsschouwburg Amsterdam een groot aantal mooie ruimtes waar allerhande activiteiten georganiseerd kunnen worden. Recepties, borrels, debatten en bijeenkomsten, voor particulieren en bedrijven, voor feestpartij of conferentie, voor grote en kleine groepen mensen.

Uiteraard behoort een arrangement in combinatie met een voorstelling zeker tot de mogelijkheden.

Hieronder leest u in het kort meer over de foyers en locaties in de Stadsschouwburg. Alle ruimtes zijn beschikbaar voor verhuur en arrangementen.

Koninklijke Foyer

Van al onze foyers is de Koninklijke Foyer de mooiste, grootste en meest indrukwekkende. Deze foyer bevindt zich op het niveau van het eerste balkon tegenover de Koninklijke loge en is van oudsher voorbehouden aan leden van de Koninklijke familie als zij voorstellingen bezochten. Een schitterende ruimte met veel grandeur.

Pleinfoyer

Tegenover de ingang naar de Grote Zaal ligt de Pleinfoyer. Deze is iets kleiner en intiemer dan de Koninklijke Foyer, maar ook zeer sfeervol. Oorspronkelijk was dit de zogenaamde ‘rookfoyer’ voor mannelijke bezoekers.

Nieuwe Foyer

Deze foyer naast de tweede nieuwe zaal van de Stadsschouwburg, de Rabozaal, zweeft boven de Lijnbaansgracht. De volledig glazen wand zorgt voor een spectaculair uitzicht over het water. Aan de wanden hangen bijzondere foto's van ons huisgezelschap, Toneelgroep Amsterdam.

Ajaxfoyer

Aan de voorkant van de schouwburg bevinden zich Ajaxfoyer en Ajaxbalkon. Vroeger was het Ajaxbalkon enkel toegankelijk voor beroemdheden als Nelson Mandela (hij sprak er de menigte op het Leidseplein toe bij zijn bezoek aan Nederland in 1990). De voetbalsterren van Ajax werden er na grote overwinningen gehuldigd. Nu is het Ajaxbalkon omgetoverd tot een prachtig terras.

SSBA Salon

Dit zou u de 'kleine zaal' van de Stadsschouwburg kunnen noemen, de ruimte tussen de Brasserie en de Kopstootbar.