Mindervaliden

De Stadsschouwburg Amsterdam beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. Indien u slecht ter been bent of een rolstoel gebruikt, vragen wij u om dit vooraf aan onze kassamedewerkers te melden, wij staan dan voor u klaar.

Rolstoelgebruikers

In onze twee zalen zijn er speciale plaatsen voor rolstoelgebruikers. Om deze in orde te kunnen brengen, verzoeken wij u vriendelijk om altijd van tevoren bij de kassa aan te geven dat u rolstoelgebruiker bent.

Dat geldt niet alleen voor het geval dat u daadwerkelijk gebruik wilt maken van een van de speciale rolstoelplaatsen in de zaal, maar ook voor het geval u met de rolstoel naar de zaal gaat en ‘overstapt’ in een gewone zaalstoel. De reden voor dit verzoek is dat wij ook bij eventuele ontruiming uw veiligheid willen kunnen garanderen.

Als u  van tevoren niet heeft doorgegeven dat u rolstoelgebruiker bent behouden wij ons het recht voor om u  geen toegang te geven tot de zaal. Dit is niet uit onwil, maar om veiligheidsredenen.

Scootmobielen

Gebruikt u een scootmobiel dan verzoeken wij u vriendelijk om dit altijd van tevoren bij de kassa aan te geven. De belangrijkste reden voor dit verzoek is dat wij ook bij een ontruiming uw veiligheid willen kunnen garanderen.

Scootmobielen mogen niet in de liften naar de zalen. Dat betekent dat uw scootmobiel beneden in de hal van de Stadsschouwburg blijft staan. Onze medewerkers van de publieksservice houden vanzelfsprekend een oogje in het zeil. Voor het vervoer naar de zaal stelt de Stadsschouwburg u graag een rolstoel ter beschikking.

Rolstoel lenen

Bent u slecht ter been, dan kunt u gebruik maken van één van onze rolstoelen. Vraag hierom vooraf bij onze kassamedewerkers.

Naar de zalen

Een lift brengt u naar de Grote Zaal. Er zijn invalidentoiletten. Op het eerste balkon zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Wilt u een van deze plaatsen bespreken, vermeld dit dan bij uw reservering of bestelling.

De Rabozaal is toegankelijk door middel van liften. Er zijn speciale rolstoelplekken. Ook is er een invalidentoilet aanwezig. Wilt u een van deze plaatsen bespreken, vermeld dit dan bij uw reservering of bestelling.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is het goed om te weten dat er van lift tot Rabozaal nog een redelijk afstand te voet dient te worden afgelegd.

Slechthorenden

In beide zalen is speciale gehoorversterking aanwezig voor mensen die minder goed horen. De gehoorversterking is geschikt voor mensen met en zonder gehoorapparaat.

Belangrijk om te weten: u kunt het apparaat pas instellen als u zich ín de theaterzaal bevindt. De garderobemedewerkers zullen u uitleggen hoe het werkt.

U kunt bij de garderobe een kastje (als u een gehoorapparaat draagt) of een oortje (als u geen gehoorapparaat heeft) afhalen. Zonder dit kastje of oortje werkt het systeem niet. U krijgt het apparaat gratis mee. Wij vragen wel een geldig legitimatiebewijs als onderpand. 

Op Woensdag 10 februari 2016 wordt De Revisor van Het Nationale Toneel en op dinsdag 26 april 2016 Het jaar van de Kreeft van Toneelgroep Amsterdam boventiteld. Ten behoeve van slechthorenden. Let wel, niet op elke plek in de zaal is deze boventiteling even goed leesbaar.

Blindengeleidehonden en hulphonden

Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom, mits u hun komst vooraf meldt bij de kassa.