Sum Thoughts

Sum Thoughts
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 2

In dit NDT 2 programma worden de jonge dansers blootgesteld aan een lexicon van danstalen. Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. De avond toont tevens een wereldpremière van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Naast de twee nieuwe werken voert NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015) ten tonele. Sum Thoughts wordt daarmee een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk door nieuw en gevestigd talent.

MEER INFORMATIE

Short Cut van grootmeester Hans van Manen is een meesterwerk uit zijn 120 balletten tellende oeuvre, alle met zijn onmiskenbare signatuur. In mutual comfort laat Edward Clug de dansers ietwat nerveuze en korte bewegingen uitvoeren, wat uitmondt in een gedetailleerde en scherp gedefinieerde choreografie. Poëtische en beeldend weet Marina Mascarell haar maatschappelijke betrokkenheid in dans te vertalen. Als choreograaf is Mascarell sinds zes jaar actief bij Korzo producties. Sinds hun eerste creatie voor NDT 2 in 1989 maakten Sol León en Paul Lightfoot ruim vijftig choreografieën voor het gezelschap. Sum Thoughts toont wederom een wereldpremière van het vermaarde choreografenduo.  

De Spaanse choreografe Marina Mascarell danste zelf jarenlang voor NDT 1 en NDT 2. Nu maakt ze haar allereerste creatie voor het gezelschap. Poëtisch en beeldend weet Marina Mascarell haar maatschappelijke betrokkenheid in dans te vertalen. Haar nieuwe werk (een wereldpremière) zal te zien in Sum Thoughts, dat op 8 maart in het Zuiderstrandtheater in Den Haag in première gaat.

“ Duister en ondoordringbaar is A Hefty Flood van voormalig NDT-danseres Marina Mascarell. ” NRC Handelsblad
“ Moeiteloos vouwen de dansers hun knieën naar binnen en laten ze hun torso onduleren, of razen ze door een snel allegro van Bach, grimassend en gebarend, om soms plots tot stilstand te komen. ” NRC Handelsblad