WorldTalks

WorldTalks
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Stadsschouwburg Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam

WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de meest interessante VrijMiBo van Amsterdam.

MEER INFORMATIE

Volgende editie: vrijdag 16 februari

Het thema van vrijdag 16 februari is Koloniale verhalen.
Welke verhalen vertellen we? Welke verhalen moeten we vertellen? Een gesprek over ons koloniale verleden is lang eenzijdig belicht. Hoe hebben we het over onze koloniale geschiendenis zonder te polariseren? We spreken over het nut van het delen van koloniale verhalen. En over wat we kunnen doen om meer verhalen bespreekbaar te maken.

Met o.a.

▬▬▬▬▬▬ GASTEN ▬▬▬▬▬▬
Nancy Jouwe, cultuurhistoricus en promovenda aan de Universiteit Utrecht. Ze bracht publicaties uit over zwart feminisme, postkoloniale gemeenschappen en racisme in Nederland, maar ook over slavernijgeschiedenis (o.a. het boek Gids Slavernijverleden Amsterdam). Ook maakt ze deel uit van onderzoeksprojecten Mapping Slavery (VU
Martine Gosselink, Hoofd geschiedenis van het Rijksmuseum. De beeldcultuur uit de periode van de VOC en de WIC is haar specialisme. Dit leidde onder meer tot het opzetten van de database Atlas of Mutual Heritage.

Spoken Word
• Naomi Veldwijk

------------------------------------------------------------------------------------

Start je weekend goed met WorldTalks, een maandelijks inhoudelijke borrel op de vrijdagmiddag. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland. Waar gelijkgestemden en nieuwsgierigen samenkomen. Waar het goed toeven is. Waar je geïnspireerd wordt door een kort, scherp programma met dwarse of grootse denkers. Zodat  de werkweek van je afglijdt en je geïnspireerd het weekend in gaat. Opgeladen met nieuwe ideeën, verrast door nieuwe dwarsverbanden, geprikkeld door de creatieve energie. Met een glas in de hand ontstaan zo de nieuwe vergezichten en plannen die de wereld waarin we leven net weer een beetje mooier/beter maken.

De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de aanmeldknop.

WorldTalks is een initiatief van Stadsschouwburg Amsterdam i.s.m. Amsterdam &Co, naar een idee van Menno van der Veen en de Stadsschouwburg Amsterdam. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.


l95974 rabobank logo 90802