Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten

Julidans
Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten
Genre:
Dans / Internationaal
Serie en/of festival:
Julidans
Uitvoerenden:
Anne Teresa De Keersmaeker & Jean-Guihen Queyras / Rosas

Julidans presenteert met trots de eerste voorstelling van editie 2018: Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten. Van én met de wereldberoemde choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar gezelschap Rosas, op muziek van een van haar favoriete componisten, J.S. Bach.

MEER INFORMATIE

De Keersmaeker geldt wereldwijd als één van de meest invloedrijke hedendaagse choreografen. Met haar gezelschap Rosas heeft ze de dans een nieuw gezicht gegeven en generaties dansmakers geïnspireerd. In 2015 kreeg ze de Gouden Leeuw van de Biënnale van Venetië, de prestigieuze oeuvreprijs van het festival. Als één kenmerk genoemd kan worden dat al het werk van De Keersmaeker verbindt, dan is het de intense relatie tussen dans en muziek.

Johann Sebastian Bachs Cellosuites worden beschouwd als een mijlpaal in de westerse muziekgeschiedenis. De intellectuele en architecturale structuur, ritmische vitaliteit en melodische verwevenheid blijven ons vandaag aanspreken. De Keersmaekers affiniteit met Bach bleek al uit verschillende eerdere voorstellingen. Ze blijft zoeken naar dans die de essentie van Bachs muziektaal vat. In dit stuk worden de zes suites, gespeeld door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras, uitgevoerd in een choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf.